Monday, September 6, 2010

Learning activity no. 3

1. Who argued for a highly active and individualized pedagogical methods which place the student
at the center of the teaching-learning process?

answer:
John Dewey argued for a highly active and individualized pedagogical methods which place the student at the center of the teaching-learning process.

2. Describe a traditional classroom. (You may embed pictures or videos.)
answer:
Based on John Dewey's idea that a traditional classroom is like pouring water from a jug into cups, traditional classroom performs a learning process in which the teacher pours information to student learners. The classroom setting is usually arranged with neat columns and rows of chairs while the teacher stands in front or sits behind her desk reading the texts contain in the book in front of the class. Though it maintains classroom discipline and convenience for the teacher in controlling the classroom, it is still not the precise way because after spending so many minutes, the student learner's attention is no longer focusing on the teacher due to boredom, restlessness, tiredness and drowsiness. The student learners remain as passive recipients of information given by their teacher and viceversa , the teacher is considered as the sole provider of information.


3. Describe an SCL classroom. (You may embed pictures and videos.)

(Some micro lessons examples. Maybe you will need this some time.)
answer:
Student Centered learning classroom is a setting which performs the learning process with the help of I CT's and educational theory such as constructivism and cooperative learning. Desiring to gain effectiveness, efficiency and economy in administration and instruction is the basis of having this type of approach. The student learners do not remain passive recipients of information instead, they now become active learners who can interact with other learners and demonstrate independence and self-awareness in the learning process. Generally, there is a departure from traditional instruction and an arrival of a more flexible and constructive way of classroom instruction. Though it's modernizing the way of teaching but still the teacher is and will always be the facilitator,hence, he or she is irreplaceable.

Learning activity no. 2

1. Who introduced constructivism?
answer:
= Piaget(1981) and Bruner(1990)
2. This is an effort to show that the construction of knowledge is governed by social, historical and
cultural contexts.
answer:
= Social constructivism
3. Who stressed that learning is affected by social influences?
answer:
= The psychologists Vygotsky
4. Give the five ways on how the teacher can employ the computer and discuss each.
answer:
= 1. An information tool- The computer can provide vast amounts of information in various forms, such as text, graphics, sound, and video.
2. A constructive tool- The computer itself can be used for manipulating information, visualizing one's understanding, and building new knowledge.
3. A co-constructive tool- Students can use constructive tools to work cooperatively and construct a shared understanding of new knowledge.
4. A Situating tool- By means of virtual reality (RS) extension systems, the computer can create 3-D images on display to give the user the feeling that are situated in a virtual environment.
5. A communication tool-Computers serve as an informative tool not just in downloading relevant information but also in the composition of a presentation project on a certain subject as may be assigned by teacher. Internet can be a channel for global communication, thus, the computer can very well be the key tool for video teleconferencing sessions.

Friday, August 27, 2010

Learning Activity No.1

1. What are the three revolutions of education?
ANSWER:
1. the invention of the printing press
2. the introduction of the libraries
3. the invention of the computer

2. What is CAI? (Please give its background.)
ANSWER:
CAI means Computer- Assisted Instruction. the computer can be a tutor in effect relieving the teacher of many activities in his personal role as a classroom tutor. It should be made clear, however, that the computer cannot totally replace the teacher since the teacher shall continue to play the major roles of information deliverer and learning environment controller.

3. Give 5 examples of communication media.
ANSWER:
1. RADIO
2. TELEVISION
3. CELLPHONE/TELEPHONE
4. BOOKS
5. MAGAZINES

4. Give 5 examples of audiovisual media.
ANSWER:
1. FILMS
2. VIDEO
3. VCD
4. DVD
5. INTERNET
5. Contrast instructional media and educational communication media.
ANSWER:
Educational communication media is the interaction of innovations in educational theory, practices, media and educational technologies while Instructional media encompasses all the materials and physical means an instructor might use to implement instruction and facilitate students' achievement of instructional objectives. This may include traditional materials such as chalkboards, handouts, charts, slides, overheads, real objects, and videotape or film, as well newer materials and methods such as computers, DVD s, CD-ROM's, the Internet, and interactive video conferencing

6. Give 5 examples of computer programs and their capabilities.
ANSWER:
1.MSN-mail/chat messaging.
2.Adobe Reader- Graphs and photo composition and editing.
3.Excel- for spreadsheets and similar graphic sheets.
4.Windows media player- editing film or video.

Thursday, March 18, 2010

summary.learnings and application for edtech 1

Educational technology consist of different theory involving procedures, ideas, devices, and organization for analyzing problems, implementing, evaluating and managing solutions to those problems.It also consists of designs and environments that engage learners and reliable techniques or methods for engaging learning such as cognitive learning strategies and critical thinking skills. It has an integrated principles that explain and predict observed events. Educational technology is a field involved in applying a complex integrated process to analyze and solve problems in human learning. It is concerned with the practice of usung educational methods and resources for the ultimate goal of facilitating the learning process. It is the application of scientific findings in our method, process or procedure of working in the field of education in order for an effective learning. It embraces curriculum and instructional design, learning environment, theories of teaching learning. It is also a field study and a profession. It is the use of all human inventions for teachers to realize their mission to in order that students learn. There are other terms that are associated with educational technology in education, instructional technology and technology integration in education books, educational media. This is very important in educative process as we go in our teaching profession.

I have a lots of learning's that I gain in Educational Technology. I learned that through technology it can make our work easier and faster. Through technology we can discover new things from our inventions, it give us chance to explore something new. So in this aspects our critical thinking will be enhance. I learned also teaching with different modern strategies used such as teaching with contrived experience, teaching with dramatized experience and I know also the power of film audio. and television inside the classroom. I learned also different visual symbols that we can apply in our field of specialization being a teacher.

This learning's that I gained in educational technology 1 is very important if I am given a chance to become a teacher. I apply all this learning's to become an effective teacher. I will apply modern teaching methods and strategies that I am cited above in order for the learners to learn. I will employ activities that develop their thinking skills because being a teacher we should mold the mind of the learners correctly. In order to achieve this I will apply my learning's in EDUCATIONAL TECHNOLOGY 1.